Urządzenia i Akcesoria
Sorbet z cukinii i cytryny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
400 g cukinii pokrojonej na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
2 cytryn małe, ekologiczne (150-200 g)
-
80 - 100 g cukru (patrz wskazówka)
-
liście mięty, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2 mg
Białko
1 g
Kalorie
313 kJ /
75 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sorbet jagodowy z miętą
30 Min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2 Std. 15 Min
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
3 Std. 30 Min
Lemoniada ziołowa
1 Std. 10 Min
Lody truskawkowo-bazyliowe
10 Min
Sorbet truskawkowy
5 Min
Sorbet jabłko-kiwi-szpinak
8 Std.
Lody z mango bez laktozy
2 Std. 10 Min
Sorbet z mango
1 Std. 10 Min
Sorbet truskawkowo-arbuzowy
5 Std. 25 Min
Sorbet z zielonego ogórka
15 Min
Sorbet z mrożonych owoców
5 Min